De cold case van Şeyhmus Elmas - Arnhem - 07-05-2002 

Dinsdagochtend 7 mei 2002 wilde een buurtbewoner van de Rozemarijnstraat in Arnhem wat gereedschap lenen bij de buren, en liep daarom naar het huis van Seyhmus Elmas, een Turkse Koerd die sinds 1997 woonachtig was in Nederland. De buurman kreeg echter de schrik van zijn leven toen hij de 32-jarige Seyhmus in een grote plas bloed bij zijn woning aantrof. Hij bleek met messteken om het leven te zijn gebracht.

De Koerdische Turk woonde alleen en was werkzaam in de bouw. De klussen die hij deed voerde hij vaak uit met anderen samen. De politie ondervroeg buurtbewoners en zijn kennissenkring in de hoop op wat aanknopingspunten. Daaruit bleek dat Seyhmus de avond voor de moord nog in een koffiehuis was gezien in de buurt van het centrum van Arnhem. In de week voor zijn dood sliepen er een aantal mannen bij hem, maar de reden achter deze logeerpartijen bleef voor zover wij weten onbekend. In augustus arresteerde de politie een verdachte in de zaak, maar die kwam wegens gebrek aan bewijs al snel weer op vrije voeten. Het onderzoek naar de moord kwam daarna al snel tot stilstand. 

De zaak verscheen in 2019 op de coldcasekalender van de politie, welke jaarlijks werd uitgedeeld in gevangenissen en tbs-klinieken. De politie vermelde daarin expliciet dat Seyhmus Elmas een poster in zijn woning had hangen van een PKK-leider... De publicatie van de coldcasekalender en de hernieuwde aandacht die het met zich meebracht zorgde uiteindelijk niet voor nieuwe aanwijzingen. 

Informatie en Tips
Zoals u kunt zien is er maar weinig bekend over dit misdrijf. De nabestaanden van Seyhmus moeten hoe dan ook veel verdriet hebben gehad van de moord en zullen samen met de politie hopen dat deze ooit nog wordt opgehelderd. Daarom vragen wij op deze pagina aandacht voor de zaak. Wellicht zijn er mensen die meer weten. Misschien bent u dat? Twijfel dan niet, en laat het ons (anoniem) weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak.

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.