De cold case van Cornelis 'Cor' Booisma - Groningen - 11-11-1998

Op woensdag 11 november 1998 deed men een schokkende ontdekking toen bleek dat de 69-jarige Cornelis Booisma dood in zijn huis bleek te liggen aan de Koninginnelaan in Groningen. 'Cor' bleek slachtoffer van een misdrijf en was door geweld om het leven te zijn gekomen.

Onderzoek
De recherche deed na de moord op Cornelis een buurtonderzoek en hoorde verschillende mensen in zijn omgeving. Diverse buurtbewoners verklaarden dat zij op dinsdagavond een ruzie hadden horen komen uit de woning van Cor. Ook verklaarde een maaltijdbezorger dat hij die avond geen eten had kunnen afleveren bij de 67-jarige omdat er niet werd opengedaan. De politie vermoedde dat Cornelis al was overleden toen de bezorger aan zijn deur stond.
Ondanks intensief onderzoek werd het niet duidelijk wie Cor in zijn huis op bezoek had gehad, of wat er die avond precies was gebeurd.

Verdachte aangehouden
Zo’n twee maanden na de dood van Cor werd er echter toch een verdachte gearresteerd door de politie. De man zou iets met de moord te maken hebben gehad. Hij moest echter weer worden vrijgelaten toen bleek dat er niet genoeg bewijs tegen hem was.

Informatie en tips
Na al die jaren is de moord op Cornelis nog altijd onopgelost. De politie hoopt dat er mensen zijn die meer weten en, die om wat voor reden dan ook destijds niet naar voren konden komen met hun informatie, maar dat nu wel kunnen. Weet u iets over deze zaak? Zelfs een klein detail kan een puzzelstukje op de goede plek leggen. Laat het alstublieft nu weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.