De cold case van Cornelis 'Cor' Booisma - Groningen - 11-11-1998

Cornelis Booisma was zichzelf na de dood van zijn vriendin eerder dat jaar aan het verwaarlozen. Hij dronk steeds meer alcohol en kreeg vaak bezoek van andere zware drinkers om samen aan de drank te gaan. De bezoekers namen soms wat boodschappen voor hem mee, en 'Cor' leende ook wel eens geld aan hen uit. Op 11 november 1998 werd het levenloze lichaam van Cornelis aangetroffen in zijn woning aan de Koninginnelaan in Groningen. Hij was door geweld om het leven gekomen.

Onderzoek
De recherche deed na de moord op Cornelis een buurtonderzoek en hoorde verschillende mensen in zijn omgeving. Diverse buurtbewoners verklaarden dat zij op dinsdagavond een ruzie hadden horen komen uit de woning van Cor. Ook verklaarde een maaltijdbezorger dat hij die avond geen eten had kunnen afleveren bij de 67-jarige, omdat er niet werd opengedaan.

De politie vermoedde dat Cornelis al was overleden toen de bezorger aan zijn deur stond.
Ondanks intensief onderzoek werd het niet duidelijk wie Cor in zijn huis op bezoek had gehad, en wat er die avond was gebeurd.

Verdachte aangehouden
Zo’n twee maanden na de dood van Cor werd er een verdachte gearresteerd door de politie. De man zou iets met de moord te maken hebben gehad. Hij moest echter weer worden laten gaan toen bleek dat er niet genoeg bewijs tegen hem was.

Informatie en tips
Na al die jaren is de moord op Cornelis nog altijd onopgelost. De politie hoopt dat er mensen zijn die meer weten en, die om wat voor reden dan ook, destijds niet naar voren konden komen met hun informatie, maar dat nu wel kunnen. Weet u iets over deze zaak? Zelfs een klein detail kan een puzzelstukje op de goede plek leggen. Laat het alstublieft nu weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials