De cold case van Hennie Schellenberg - Amsterdam - 15-11-2011

Op 15 oktober 2011 ontving de Amsterdamse politie een melding van de 85-jarige mevrouw Schellenberg. Er was een donkergetinte man, na het inslaan van haar badkamerraam, naar binnengedrongen in haar woning.

Bij aankomst van de politie was de onbekende man onvindbaar, en troffen de agenten de hoogbejaarde Hennie in slechte staat. De dader bleek de 85-jarige vrouw te hebben verkracht. Ook had hij haar geslagen, waardoor ze verschillende bloeduitstortingen in haar gezicht had. In het ziekenhuis bleek dat ze diverse ribben en een nekwervel had gebroken.

De dader had na zijn laffe daad een aantal sieraden gestolen en ook de portemonnee en het identiteitsbewijs van mevrouw Schellenberg waren uit haar huis verdwenen.

Mevrouw Schellenberg was zo getraumatiseerd door de gebeurtenis dat zij na zes maanden alsnog overleed. Ze had nooit kunnen verwerken wat haar was overkomen.

Bij sporenonderzoek vond de recherche een bloedspoor van de dader, maar heeft hem tot nog toe nooit kunnen identificeren.

Informatie en tips
In een ultieme poging de zaak op te lossen plaatste de politie de moord op haar coldcasekalender. Deze werd jaarlijks uitgedeeld aan gedetineerden en het zorgde soms voor nieuwe informatie. In het geval van mevrouw Schellenberg heeft het niet geleid tot een doorbraak. Weet u meer over deze gewelddadige overval en moord? U helpt de familie met het verwerken van het verlies van hun moeder en oma. Laat het alstublieft nu weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.