De cold case van Marcel Carton - Breda - 22-05-1997

Op 22 mei 1997 gebeurde er iets vreselijks in het centrum van Breda. De 53-jarige Marcel Carton werd zwaargewond door de politie aangetroffen in zijn appartement aan de Grote Markt. Hij werd zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht, waar doctoren zich ontfermden over de man. Ondanks hun grote inzet overleed Marcel dezelfde dag nog aan zijn verwondingen. De recherche kwam tot de conclusie dat de man uit Breda door zijn moordenaar is doodgeslagen.


Onderzoek
De recherche begon een groot onderzoek, waarbij er bloedsporen werden gevonden in de woning van Marcel, en ook in het Valkenbergpark. Dat was een homo-ontmoetingsplek in Breda waar het slachtoffer met enige regelmaat kwam om jonge mannen op te pikken voor seksueel contact. 

Verdachte
In dit onderzoek werd een dakloze man gearresteerd. De politie verdacht hem van betrokkenheid bij de moord, maar de man werd uiteindelijk vrijgesproken.

Omdat het onderzoek vastliep kwam de moordzaak op de cold case kalender van de politie. De kalender werd verspreid in gevangenissen en TBS klinieken. Helaas zijn er nog geen bruikbare tips uitgekomen en blijft de zaak tot op heden onopgelost.

Tips en informatie
De nabestaanden van Marcel Carton zitten na 25 jaar nog altijd in onzekerheid. Zij willen graag weten wie verantwoordelijk is voor het doodslaan van hun, nog altijd gemiste, familielid. Om de dader te vinden heeft de politie misschien wel uw hulp nodig.
Weet u iets van deze zaak? Wie waren de contacten bijvoorbeeld van Marcel? Of heeft hij wel eens zijn angst uitgesproken voor iemand? Zelfs de kleinste details kunnen een puzzelstukje op de juiste plek neerleggen. 

Neemt u contact op met de politie of anoniem met onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan dus ook anoniem. Laat u dan de contact-gegevens velden leeg. Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials