De cold case van Marcel Carton - Breda - 22-05-1997

Op 22 mei 1997 gebeurde er iets vreselijks in het centrum van Breda. De 53-jarige Marcel Carton werd zwaargewond door de politie aangetroffen in zijn appartement aan de Grote Markt. Hij werd zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht waar doctoren zich ontfermden over de man. Ondanks hun grote inzet overleed Marcel dezelfde dag nog aan zijn verwondingen. Na sectie op het lichaam door de patholoog-anatoom kon worden vastgesteld dat de man uit Breda door zijn moordenaar moest zijn dood-geslagen.

Onderzoek
De recherche begon meteen een groot onderzoek. Daarbij werden er bloedsporen aangetroffen in de woning van Marcel, en ook in het Valkenbergpark vond men bloed. Het park was een homo-ontmoetingsplek in Breda waar het slachtoffer met enige regelmaat kwam om jongemannen op te pikken voor seksueel contact. 

Verdachte opgepakt
Na onderzoek werd een dakloze man gearresteerd. De politie verdacht hem van betrokkenheid bij de moord, maar de man werd uiteindelijk vrijgesproken.

Doordat het rechercheteam daarna geen aanknopingspunten meer konden vinden liep het onderzoek vast en werd het langzaam stil in de zaak. Jaren later werd het misdrijf op de coldcasekalender van de politie gezet. Deze kalender werd verspreid in gevangenissen en tbs-klinieken, en zorgde soms voor nieuwe tips. In deze zaak leidde de publicatie niet tot bruikbare informatie.

Tips en informatie
De nabestaanden van Marcel Carton zitten na 25 jaar nog altijd in onzekerheid. Zij willen graag weten wie verantwoordelijk is voor het doodslaan van hun nog altijd gemiste familielid. Om de dader te vinden heeft de politie misschien wel uw hulp nodig.
Weet u iets van deze zaak? Wie waren de contacten bijvoorbeeld van Marcel? Of heeft hij wel eens zijn angst uitgesproken voor iemand? Zelfs de kleinste details kunnen een puzzelstukje op de juiste plek neerleggen. Twijfel niet en kom nu naar voren.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.