De cold case van Maria Simons - Maastricht - 21-07-1997

Flatbewoners aan de Widelanken in Maastricht hoorden op maandag rond 21 juli 1997 rond de klok van 17:30 een hoop geschreeuw. Het kwam uit de woning van Maria (Ria) Simons. De bewoners van het complex belden meteen de politie. Toen politie agenten de woning van Maria binnentraden, troffen zij het stoffelijk overschot van de 52 jarige Simons aan. Uit onderzoek bleek dat Maria die avond door geweld om het leven was gebracht.  Er waren een aantal spullen ontvreemd uit haar woning, o.a een portemonnee. 

Over Maria Simons
Maria woonde eerder aan de Kristalstraat te Maastricht en was gescheiden van haar eerste man. Aan de Kristalstraat had Maria diverse kostgangers. Later verhuisde ze naar de Widelanken 50-B, ook in Maastricht. Daar woonde ze met haar tweede man, iemand van buitenlandse afkomst. Simons werkte in kledingwinkel "Dallas" dat in het winkelcentrum Brusselse Poort zat, en ze bracht ook reclamefolders rond. De gezelligheid zocht Maria vaak op in diverse cafés in de wijk Pottenberg te Maastricht. 
Het huwelijk met haar tweede echtgenoot hield uiteindelijk ook geen stand. Wel bleven de twee ex-geliefden nog geregeld met elkaar in contact. 

Cold case zaak
Ondanks jaren van onderzoek naar de moord op Maria Simons is het misdrijf na 25 jaar nog steeds niet opgelost. In de hoop op nieuwe informatie plaatste de politie de zaak in het jaar 2020 op haar cold case kalender. Deze werd verschillende jaren uitgedeeld in Nederlandse gevangenissen en TBS-klinieken. Het heeft echter niet geleid tot nieuwe aanknopingspunten. De nabestaanden denken nog iedere dag aan Maria en hebben het drama nooit kunnen afsluiten. 

Weet u iets over deze zaak? Zelfs kleine details kunnen van grote waarde zijn voor het onderzoek. Kende u Maria? Moest Maria vrezen voor iemand in haar omgeving waar de politie niets van af weet? Heeft ze het weleens kort gehad over iemand waar ze problemen mee had gekregen?

Neemt u contact op met de politie of anoniem met onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan dus ook anoniem. Laat u dan de contact-gegevens velden leeg. Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials