De cold case vermissing van Meryem Ulusoy - Den Haag - 16-09-2001

16 september 2001 kwam de toen 27-jarige Meryem Ulusoy niet thuis van haar werk. De van origine Turkse vrouw werkte in een bloemenkas in de regio van Den Haag. Haar broer maakte zich ernstig zorgen en gaf haar bij de politie op als vermist persoon.
Tot op heden is Meryem niet gevonden, en is er na 16 september 2001 nooit meer iets van haar vernomen.

Over Meryem
Meryem werd geboren op 4 januari 1974, in de Turkse stad Aksaray. Ze kwam uit een gezin van 6 kinderen, waarin zij 4 zusjes had en 1 broertje. In het jaar 1977 kwam Meryem met een groot deel van haar gezin naar Nederland. Daar werkten haar ouders als Turkse gastarbeiders. Meryem trouwde op latere leeftijd met een Turkse man, en samen waren zij in verwachting van hun tweede kindje. Zij woonden op dat moment samen met hun 8-jarige dochter in de Schilderswijk in Den Haag, in een huurwoning waar ook haar schoonmoeder verbleef. Meryem, die een harde werkster was, werkte bij een bloemenkas dichtbij Den Haag. 

Het leek de familie allemaal goed af te gaan, tot er ineens iets gebeurde waardoor hun leven nooit meer het zelfde zou zijn. De vader van Meryem, kreeg een groot conflict met haar echtgenoot. Het eindigde in een vreselijk drama, waarin haar vader zijn schoonzoon om het leven bracht. De vader heeft zichzelf na het plegen van het misdrijf bij de politie aangegeven, en werd veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf. Meryem beviel na de dood van haar man van een zoon, die door de moord gedwongen was om op te groeien zonder vader. 

Meryem bleef als weduwe in het huis in de Schilderswijk wonen, net als haar twee kinderen en haar schoonmoeder. Volgens de zus van Meryem heeft de familie van de vermoorde echtgenoot na de moord veel wrok getoond jegens de familie van Meryem.

Vermist
Drie jaar later, verdween de toen 27-jarige Meryem Ulusoy, toen ze niet thuiskwam na haar werk. Toen haar broer de politie waarschuwde werd er door hen een opsporingsonderzoek verricht. De rechercheurs spraken met familieleden, collega's en buurtbewoners. Ook hebben zij de woning van Meryem onderzocht. Daar werd haar paspoort gevonden. De politie kwam te weten dat de vrouw een behoorlijk bedrag aan spaargeld had. Dat geld is sinds haar verdwijning echter nooit opgenomen door iemand.
De politie ging er na hun onderzoek niet vanuit dat Meryem Nederland verlaten had. 

In de periode dat Meryem verdween, kwamen er relatief veel eerwraak-misdrijven voor. Er werd even aan dit scenario gedacht, maar het werd later zo goed als uitgesloten. Met name omdat het bij eerwraak de gewoonte is om een lichaam te tonen, als een soort van waarschuwing. In het geval van Meryem is er nooit een lichaam getoond of gevonden. 

Wat er dan wel met Meryem is gebeurd is tot dusver een groot vraagteken. Het televisieprogramma 'Vermist' heeft, in de hoop op tips, aandacht besteed aan de verdwijning. Het resulteerde echter niet in nieuwe informatie. Hoewel de familieleden van Meryem al jaren hun uiterste best doen om de zaak onder te aandacht te krijgen, weten er maar weinig mensen van de vermissing af. 

Uiterlijke kenmerken
Na twintig jaar zal het uiterlijk van Meryem zijn veranderd. Toch willen we graag een omschrijving geven van hoe ze er ten tijde van de vermissing heeft uitgezien:

Leeftijd ten tijde van vermissing: 26 (huidige leeftijd 48)
Lengte: 1.65m -- Haarkleur: zwart (halflang met slag) -- Ogen: donkerbruin -- Huidskleur: Licht getint -- Postuur: Normaal -- Meestal gekleed in zwart -- Draagt meestal een hoofddoek -- Heeft bril en lenzen 


Informatie en tips
De inmiddels volwassen kinderen, broer, zussen, bejaarde moeder en vriendinnen van Meryem willen na twintig jaar eindelijk weten wat er met haar is gebeurd. Zij zijn er nog altijd iedere dag mee bezig en kunnen het geen plek geven. Zij leven tussen hoop en vrees. Daarom willen we u vragen om contact op te nemen als u ook maar iets weet over de verdwijning. Zelf een klein detail kan een puzzelstukje op de goede plek leggen. Laat het weten, en de nabestaanden zullen u eeuwig dankbaar zijn.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.