De cold case van Mohamed Baksoellah - Den Haag - 11-01-1995

Woensdag 11 januari 1995 werd de 42-jarige Mohamed Baksoellah rond 11:00 uur door een voorbijganger zwaargewond aangetroffen onderaan de portiektrap van een woning aan de Lunterenstraat in Den Haag. De man was gewond aan zijn hoofd en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal in het ziekenhuis bleek Mohamed hersenletsel te hebben dat was ver-
oorzaakt door geweld van buitenaf. Zijn toestand verslechterde, en op 17 januari overleed Mohamed.


Onderzoek Politie
De politie werd opgezadeld met een nogal ingewikkelde zaak. Want was Mohamed ongelukkig van de trap gevallen, of was hij door iemand geduwd? Dat was de vraag die vanaf het begin van het onderzoek als een rode draad door het dossier liep. In het sectierapport uit 1995 stond dat Mohamed was overleden door hersenletsel, en dan specifiek door botsend en stompend geweld. 

De kenmerken van de verwondingen van meneer Baksoellah gaven geen uitsluitsel over de toedracht van zijn dood. Beide scenario's konden niet uitgesloten worden. Saillant detail was dat het bekend was dat Mohamed soms last had van een evenwichtsstoornis. Hij kon daardoor makkelijk van de trap zijn gevallen. Maar Mohamed had ook conflicten met een aantal mensen, en daarom kon hij ook het slachtoffer zijn geworden van een opzettelijke duw van de trap. De conflicten die Mohamed zou hebben gehad zijn door de politie niet bekend gemaakt omdat dit daderinformatie was.

Toen eenmaal bleek dat een misdrijf niet kon worden uitgesloten, waren er nog maar weinig eventuele dadersporen terug te vinden in de portiek. In feite was er helemaal niks meer terug te vinden, want nadat Mohamed met de ambulance was meegenomen op 11 januari, ging het normale leven in de Lunterenstraat weer verder. In de eerste instantie was men er vanuit gegaan dat het om een ongeluk ging. Het bemoeilijkte het onderzoek later enorm. 

Er is dus geen sporenonderzoek gedaan, en het enige wat de zaak nu nog zou kunnen ophelderen is een getuigenverklaring. De politie hoopt er dan ook op dat iemand iets opvallends heeft gezien die woensdag 11 januari 1995, in de Lunterenstraat, in het gedeelte tussen de Apeldoornselaan en de De la Reyweg. 

Informatie en tips
Heeft u iets gezien, gehoord, of een gerucht opgevangen over de zaak van Mohamed, die overigens in de buurt bekend stond als Mall of Malloe?  Iedere tip is welkom in dit dossier, zelfs als u denkt dat het waarschijnlijk niks is, laat het alstublieft toch weten.
De weduwe van Mohamed, en ook zijn kinderen hopen na al die jaren eindelijk te weten te komen wat er is gebeurd. 

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.