De cold case van Muhammed Erdogan - Rotterdam - 01-10-2003

Vermoord door onbekende man
Woensdag 1 oktober 2003 rond 18:00 uur, werkte Muhammed Erdogan in de schoenenwinkel van zijn vader. De winkel heette BETA, en was te vinden aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam. Die avond was Muhammed in zijn eentje in de winkel. Tegen sluitingstijd kwam er een onbekende man de winkel binnengelopen. Hij stak Muhammed, vermoedelijk met een mes, en vluchtte daarna snel de winkel uit. Muhammed probeerde de achtervolging in te zetten, maar was zwaargewond. Hij gaf een harde gil en greep met zijn hand naar z'n borst waarna hij in elkaar zakte. Korte tijd later overleed Muhammed aan zijn verwondingen.

De politie begon een onderzoek, maar de zaak kwam al snel vast te zitten. Eerder was er nog de hoop dat iemand de dader zou herkennen op videobeelden, want die waren er namelijk. Op de beelden van een videobewakingscamera was volgens de politie een man van tussen de 20 en 25 jaar oud te zien. De man had een getinte huidskleur. Helaas kwamen er geen bruikbare tips na het tonen van de video door verschillende mediabronnen.

De politie had al snel geen aanknopingspunten meer, en de zaak begon muurvast te zitten. Al anderhalve maand na de moord op Muhammed Erdogan, werd zijn familie ingelicht dat het onderzoeksteam werd verkleind naar nog maar drie rechercheurs. In een ultieme poging heeft de politie de zaak op hun jaarlijkse cold case kalender gezet. Deze wordt jaarlijks uitgedeeld in onder andere gevangenissen en TBS klinieken. Tot op heden heeft dat geen waardevolle tips opgeleverd.

Op 13 januari 2004, een aantal schamele maanden na de moord op Muhammed, is de schoenenwinkel weer opengegaan. Op de dag van de heropening is de winkel wéér overvallen. Dit keer kon de politie twee verdachten aanhouden. Het moet verschrikkelijk zijn geweest voor de familie. 

Tips en informatie
De familie van Muhammed Erdogan zit al bijna 20 jaar in onzekerheid. Zij staan elke dag nog op met de vraag wie hun Muhammed zo plotseling van het leven heeft beroofd. Zij willen gerechtigheid, en dat wil iedereen. Daarom hopen zij, dat wanneer u ook maar enige informatie heeft, die wilt delen. Ook al is het maar een klein puzzelstukje, zelfs die kan het verschil maken in deze zaak. 

Neemt u alstublieft contact op met de politie of onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan ook anoniem. Laat dan de contactgegevens velden leeg, dan bent u gegarandeerd anoniem. Meld wel even om welke zaak het gaat.
Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials