De cold case van Orhan Kirac - Hoeven - 04-03-1997

De van origine Turkse Orhan Kirac werd op 5 februari 1955 geboren in Ordu, Turkije. Hij woonde aan de Antoniusstede in Roosendaal en organiseerde daar volgens bekenden van hem regelmatig gokavonden. Het ging dan niet om een paar tientjes, maar om grote bedragen. Orhan had zijn woning grotendeels ingericht voor die bezigheid, en in de avond van 3 maart 1997 werd er ook gegokt. 

Tijdens die avond, zei de 42-jarige Orhan tegen zijn medespelers dat hij na middernacht even tien minuten weg moest. Hij kwam echter nooit meer terug naar huis. De volgende dag, vroeg in de ochtend, werd bij een parkeerhaven aan de Goudbloemsedijk in Hoeven het dode lichaam van een man gevonden. Het bleek Orhan te zijn. Hij lag naast zijn felgroene Opel Kadett op z'n buik in de berm. Onderzoek toonde aan dat hij met meerdere schotwonden en steekwonden was vermoord. 

Onderzoek mocht niet baten
Politieonderzoek heeft de dader(s) nooit kunnen aanwijzen. Wel kwam de recherche te weten dat Orhan wel eens geld leende aan zijn klanten. In een ultieme poging de moord alsnog op te lossen werd de zaak op de cold case kalender gezet van 2020. De kalender werd o.a. in gevangenissen en TBS-klinieken uitgedeeld in de hoop op nieuwe informatie. Het heeft tot op heden nog niet tot een doorbraak geleid. 

Tips en informatie
De nabestaanden van Orhan Kirac weten na al die jaren no steeds niet wat er met hun geliefde familielid en vriend is gebeurd. Zij hopen dat er iemand rondloopt die met antwoorden kan komen. Bent u diegene? Laat het dan alstublieft weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials