De cold case van Orhan Kirac - Hoeven - 04-03-1997

De van origine Turkse Orhan Kirac werd op 5 februari 1955 geboren in Ordu, Turkije. Hij woonde aan de Antoniusstede in Roosendaal en organiseerde daar volgens bekenden van hem regelmatig gokavonden. Het ging dan niet om een paar tientjes, maar om grote bedragen. Orhan had zijn woning grotendeels ingericht voor die bezigheid, en in de avond van 3 maart 1997 werd er ook gegokt. 

Tijdens die avond, zei de 42-jarige Orhan tegen zijn medespelers dat hij na middernacht even tien minuten weg moest. Hij kwam echter nooit meer terug naar huis. De volgende dag, vroeg in de ochtend, werd bij een parkeerhaven aan de Goudbloemsedijk in Hoeven het dode lichaam van een man gevonden. Het bleek Orhan te zijn. Hij lag naast zijn felgroene Opel Kadett op z'n buik in de berm. Onderzoek toonde aan dat hij met meerdere schotwonden en steekwonden was vermoord. 

Onderzoek mocht niet baten
Politieonderzoek heeft de dader(s) nooit kunnen aanwijzen. Wel kwam de recherche te weten dat Orhan wel eens geld leende aan zijn klanten. In een ultieme poging de moord alsnog op te lossen werd de zaak op de cold case kalender gezet van 2020. De kalender werd o.a. in gevangenissen en TBS-klinieken uitgedeeld in de hoop op nieuwe informatie. Het heeft tot op heden nog niet tot een doorbraak geleid. 

Tips en informatie
De nabestaanden van Orhan Kirac weten na al die jaren no steeds niet wat er met hun geliefde familielid en vriend is gebeurd. Zij hopen dat er iemand rondloopt die met antwoorden kan komen. Bent u diegene? Laat het dan alstublieft weten.

Neemt u contact op met de politie of onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan ook anoniem. Laat dan de contactgegevens velden leeg, dan bent u gegarandeerd anoniem. Meld wel even om welke zaak het gaat.
Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials