Over de website 

Coldcasezaken.nl werd in juni 2022 opgericht door particulier onderzoeker Sander Meyer, en groeide gestaag uit tot één van de grootste websites op het gebied van Nederlandse cold case zaken. De website bevat talloze onopgeloste moord- en verdwijnings-zaken, waarover in groot detail wordt geschreven. 

Het doel van de website is om de maatschappij een plek te geven waar alles over een cold case -in duidelijke taal- staat omschreven, en waar eventuele getuigen hun informatie -zonder contact met de politie te hoeven hebben- op een betrouwbare wijze kunnen delen via ons online contactformulier. Op deze manier zijn er al velen tips binnengekomen, welke wij altijd naar het betreffende cold case team van de politie sturen. 

Dankzij onze trouwe Facebook volgers worden onze berichten over cold case zaken massaal gedeeld. Hierdoor praten tien-duizenden mensen in allerlei steden en dorpen, in de supermarkt, sportschool, bedrijfskantine, aan de eettafel en in de kroeg weer over zaken waarover soms jaren niet is gesproken. Wij vragen u dan ook om ons te volgen op Facebook, en om onze berichten met uw vrienden te delen. U helpt daarmee, want op die manier krijgen oude getuigen de zaak waarover zij meer weten ook ineens weer onder ogen, en besluiten sommigen daarvan om hun informatie te delen. Wij weten daarom zeker dat we samen met u zaken kunnen oplossen.

De website heeft geen winstoogmerk of verdienmodel en groeit dankzij de tijd en energie die de oprichter erin steekt. Het kan dus nog steeds: mensen die -zonder er iets aan te verdienen- zich intensief inzetten voor anderen. 

Voor persvragen: 0645883058

Omdat campagne voeren op Facebook geld kost, en de oprichter maar een beperkt budget heeft, hopen wij dat er mensen zijn die ons een financieel steuntje in de rug willen geven. Als u hierin wilt meehelpen, mail dan naar info@coldcasezaken.nl. Iedere cent wordt gebruikt voor deze campagnes.