De cold case van Veronica Camarines - Rotterdam - 03-05-1996

Op vrijdag 3 mei 1996 kwam er een melding bij de politie binnen over een onwel geworden vrouw aan de Paul Krugerstraat in Rotterdam. Ambulancepersoneel was de vrouw al aan het reanimeren toen de politie ter plaatse kwam. Ondanks grote inzet van de hulpdiensten overleed de persoon. Uit onderzoek kwam al snel vast te staan dat het om Veronica Delia Camarines ging. Het werd duidelijk dat ze door geweld om het leven was gekomen, namelijk door verwurging.

Over het slachtoffer
Veronica kwam oorspronkelijk uit de Filipijnen, was moeder en echtgenote. Ze werkte in de prostitutie en ontving haar klanten in het zelfde pand als waar ze later vermoord werd aangetroffen.


Politieonderzoek
Na de moord begon de recherche een grootschalig onderzoek. Daarin werd de echtgenoot van Veronica een poosje als verdachte beschouwen, maar nadat de politie kon vaststellen dat hij toch niet de dader was, verdween hij uit hun vizier.

Daarna kwam de in Bruinisse woonachtige Jaap G. in beeld. De politie deed onderzoek naar hem, maar kon niet genoeg bewijs vinden voor zijn betrokkenheid bij de moord. Later is G. door zijn eigen dochter beschuldigd van het vermoorden van haar moeder, zijn toenmalige echtgenote Imelda Becerro. Zij kwam net zoals Veronica ook uit de Filipijnen. De moord op deze vrouw is nooit opgelost. G. werd in 2004 veroordeeld wegens het seksueel misbruiken van zijn dochter.

Toen duidelijk was dat er te weinig bewijs was tegen Jaap G. bleken er verder geen aanknopingspunten te zijn in het onderzoek naar de moord op Veronica. Het misdrijf belande in het archief als een cold case zaak en werd in 2017 op de cold case kalender van de politie geplaatst. Daarmee hoopte het team op nieuwe informatie, maar het resulteerde niet in een doorbraak. Daardoor is de zaak nog altijd onopgelost.

Informatie of tips
Weet u wat Veronica Camarines is overkomen op die fatale vrijdag 3 mei 1996? Kende u haar? Weet u met wie de Filipijnse om ging? Meld u dan alstublieft. De nabestaanden zouden u eeuwig dankbaar zijn. 

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.