De cold case van Ancharee Sripho - Dordrecht - 28-03-1997

Op 28 maart 1997 werd er groot alarm geslagen toen de 28-jarige Ancharee Sripho, moeder van een 6-jarig jongetje, nergens te bekennen was. De politie werd erbij gehaald en vond haar levenloze lichaam uiteindelijk in de kelderbox van haar flat-woning aan de Van Ewijkstraat te Dordrecht. De Thaise Ancharee, die werkzaam was als prostituee, bleek om het leven te zijn gebracht door verwurging.

De politie zette een 25-koppig rechercheteam op touw om de femicide te onderzoeken. Men hield een uitgebreid sporenonderzoek op de plaats delict en rechercheurs spraken met buurtbewoners en mensen uit de kennissenkring van Ancharee.
Het leverde een verdachte op, maar de politie kreeg de bewijslast niet rond. De zaak liep uiteindelijk vast, en de moord op de Thaise Sripho ging onopgelost de plank op. 

Arrestatie verdachte
Op 10 november 2004, dik zeven jaar later, werd het onderzoek naar de moord op Ancharee heropend. Dit keer werd er o.a. een DNA-onderzoek gestart en sprak de recherche opnieuw met mensen die zeven jaar eerder ook waren gehoord. Er werd ook gesproken met mensen die destijds een verklaring hadden afgelegd. Het DNA-onderzoek leidde uiteindelijk tot de arrestatie van een 61-jarige man uit Dordrecht. Het was dezelfde man die in 1997 ook al als verdachte werd aangehouden. De moord op Ancharee Sripho werd echter opnieuw niet opgelost, en de zaak belandde net als zeven jaar eerder onopgelost in de archieven.

Informatie en Tips
De Nederlandse media heeft de moord op de Thaise prostituee maar weinig aandacht geschonken, met als resultaat dat er bijna niets meer over te vinden is.
Stichting Coldcasezaken hoopt dat er mensen zijn die meer weten over deze zaak, en dat deze personen na al die jaren eindelijk kunnen/durven te praten.

Weet u iets over de moord op Ancharee? Kende u haar, of heeft u weleens iets gehoord? Laat het ons dan nu weten, dan zorgen wij dat de informatie op de juiste plek terecht komt bij het betreffende cold case team van de politie. U kunt desgewenst geheel anoniem reageren. Laat dan de contactgegevens achterwege. Twijfel niet en kom nu in contact.

Help mee en deel deze pagina met uw volgers. 

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.