De cold case van Annie Visman Venema - IJmuiden - 15-03-2003

Het was 15 maart 2005, op zaterdagochtend rond een uur of 5, toen de brandweer een melding kreeg over een brand in een perceel aan de Edisonstraat te IJmuiden. Toen zij daar aankwamen, brandde het pand nog, en troffen de brandweerlieden de 68-jarige weduwe Annie Visman-Venema aan. De vrouw lag op de keukenvloer en had het bewustzijn verloren. Vermoedelijk was ze onderweg geweest naar haar achterdeur, want ze had de sleutel daarvan bij zich. 

Op 18 maart 2003, drie dagen na de brand, overleed mevrouw Visma-Venema aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging die ze had opgelopen op die zaterdagochtend. Er werd een onderzoek gestart, en het werd duidelijk dat de brand via de brievenbus was aangestoken door iemand.

De politie had geen idee wie de dader kon zijn. Annie stond in de omgeving bekend als een vriendelijke, nette en behulpzame vrouw. Ze stond voor iedereen klaar en zamelde bijvoorbeeld ook kranten in voor de kerk. Ondanks onderzoek, is het na al die jaren nog steeds niet duidelijk wat er op die 15 maart precies gebeurd is, wie de fatale brand heeft aangestoken, en waarom. 

De nabestaanden van Annie willen graag weten wie er verantwoordelijk is voor de dood van hun geliefde Annie. Zij verdienen na bijna 20 jaar onzekerheid rust. Weet u wie de dader is of kan zijn? Heeft u wel eens iets verdachts gehoord over deze zaak? U kunt van grote waarde zijn. 

Neemt u alstublieft contact op met de politie of onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan ook anoniem. Laat dan de contactgegevens velden leeg, dan bent u gegarandeerd anoniem. Meld wel even om welke zaak het gaat.
Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons op onze socials