De cold case van Annie Visman Venema - IJmuiden - 15-03-2003

Zaterdagochtend 15 maart 2003 kwam er bij de bandweer een melding binnen over een brand in een perceel aan de Edisonstraat te IJmuiden. Bij aankomst stond de woning nog in brand, en wisten brandweerlieden zich een weg naar binnen te banen. Daar troffen zij in de keuken een bewusteloze vrouw aan, liggend de keukenvloer.  Het leek erop dat ze haar bewustzijn onderweg naar de achterdeur was verloren, want de vrouw had de sleutel daarvan bij zich. Het bleek te gaan om de 68-jarige weduwe Annie Visma Venema. 

Mevrouw Visma overleed op 18 maart 2003 aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging die ze op zaterdagochtend had opgelopen. De politie startte een onderzoek en kwam tot de conclusie dat de fatale brand via de brievenbus door iemand was aangestoken. Het motief was onduidelijk, aangezien Annie in de buurt bekend stond als een vriendelijke, nette en behulpzame dame. Ze stond altijd voor iedereen klaar en zette zich ook in voor de plaatselijke kerk. Het onderzoek bleek geen duidelijkheid te kunnen verschaffen over wie de brand had aangestoken en waarom. 

De nabestaanden van mevrouw Visma Venema willen na al die jaren nog altijd graag weten wie er verantwoordelijk is voor de dood van hun geliefde Annie. Zij hopen samen met de politie dat er mensen zijn die meer weten over de zaak. Bent u iemand die meer weet over dit tragische onnodige misdrijf? Laat het alstublieft nu weten. De nabestaanden van Annie hebben recht op antwoorden. Heeft u ook maar een idee? Twijfel dan niet en kom (anoniem) met ons in contact. 

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons op onze socials