De cold case van Arnold van Buuren - Gouda - 27-12-2010

In de nacht van 27 op 28 december 2010 deed de huisgenoot van Arnold van Buren een verschrikkelijke ontdekking toen deze binnenkwam in hun gezamenlijke woning in de Rotondeflat aan het Albert Plesmanplein te Gouda. De 48-jarige Arnold werd levenloos aangetroffen. Voor de hulpdiensten leek het er op dat Arnold was overleden aan een natuurlijke dood. Het bleek echter al gauw dat Arnold het slachtoffer was geworden van een misdrijf. Hij was vermoord. 

Politieonderzoek
De recherche vermoedde meteen dat de dader een kennis of vriend was van het slachtoffer. Op het moment dat zijn lichaam werd gevonden stond er namelijk voor twee personen eten op het aanrecht. Arnold had blijkbaar bezoek gehad van iemand, maar er was geen spoor te bekennen van de onbekende bezoeker.  

Het onderzoeksteam dook in het leven van Arnold, en het bleek dat hij een moeilijk bestaan had gehad. Zijn huwelijk was gestrand en hij had geen contact meer met zijn ex-vrouw en dochter. Hij was alcoholist en vulde zijn dagen met veelvuldig drankgebruik, veelal in zijn stamkroeg de Kleine Kneipe aan de Stoofsteeg 16 in Gouda. Uit het politieonderzoek bleek dat Arnold de kroeg ook op de dag van zijn dood nog had bezocht, en dat hij deze waarschijnlijk tussen 19:00 en 19:30 uur had verlaten om vervolgens met de taxi naar huis gebracht te worden. Deze taxirit had hij gedeeld met iemand. Vijfenhalf uur nadat hij thuis aan het Albert Plesmanplein was afgezet werd Arnold dood aangetroffen door zijn huisgenoot.

Het onderzoek naar de moord op Van Buren werd in januari 2011 geholpen door een uitzending van Opsporing Verzocht. Zij besteedde aandacht aan de zaak, en er kwamen tips binnen. Helaas kon het misdrijf daarmee niet worden opgelost, en ook een volgende uitzending leidde niet tot een doorbraak.

Tips en informatie
De politie vermoedt dat er iemand rondloopt die meer weet, en hoopt dat deze persoon na al die jaren nu wél met zijn of haar informatie wilt komen. Weet u iets van de moord op Arnold van Buren, of weet u dingen die belangrijk kunnen zijn in dit onderzoek? Wacht alstublieft niet langer en kom in contact. Belangrijk: U bent niet strafbaar als u informatie pas jaren later meldt.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials