De cold case van Babylijkje Karthuizerstraat - Amsterdam - 12-12-2000

Op 12 december 2000 deden twee nieuwsgierige zwervers een schokkende ontdekking toen zij een op straatliggende Albert Heijn tas in de Karthuizerstraat te Amsterdam, ter hoogte van huisnummer 25 opende. In de plastic boodschappentas zat een vuilniszak, met daarin ook weer een vuilniszak, met daar weer in een wit laken. In het laken bleek het lichaampje te zitten van een overleden baby. 

De politie werd erbij gehaald en verrichtte onderzoek op het babylijkje. Het was een jongetje met een blanke huidskleur, was 48 centimeter lang en woog 2905 gram. 

Verder had het kindje donker haar en bleek het voldragen te zijn. Volgens de politie had het kleintje zo'n 39 weken in de buik van zijn moeder gezeten. 

Toen de baby werd gevonden was het dus gewikkeld in een wit laken, en droeg het een grijze coltrui met lange mouwen. Het opschrift in de kraag van het kledingstuk was Some Body Junior, age 12/13, length 164, size M. De twee vuilniszakken waar het kindje in zat waren van het merk Super, en de plastic boodschappentas waar de hele inhoud in zat was van de supermarktketen Albert Heijn. 

Let op, foto's kunnen als schokkend worden ervaren.

Misdrijf
Volgens de stichting NIDAA, een particulier initiatief dat o.a. vondelingen en babylijkjes documenteert, was het het baby'tje door geweld om het leven gekomen. De politie heeft in haar onderzoek nooit kunnen achterhalen wie de ouders zijn van het jochie, en hoopt de zaak nog altijd op te lossen. 

Weet u van wie dit kindje was, of kunt u zich een in december 2000 hoogzwangere vrouw herinneren die om onverklaarbare redenen geen kindje overhield aan haar zwangerschap? Laat het ons dan alstublieft nu weten. Zelfs als u denkt dat de informatie al bekend is. Ieder klein detail kan het verschil maken. Dank u wel.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw informatie kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak met uw volgers. 

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.