De cold case van Bernard 'Ben' Stubbe - Groningen - 10-02-2004

Op 19 januari 2004 deed de zoon van Ben Stubbe aangifte van vermissing. Zijn vader was sinds de jaarwisseling door niemand meer gezien, en het was duidelijk dat er iets mis was. De politie ging op onderzoek uit, maar kon de locatie van Ben niet vinden.
Ben was 55 jaar oud, en hij woonde in zijn eentje op zijn woonboot aan de Energieweg in Groningen. De nachtmerrie voor de familie van Ben werd werkelijkheid, toen zijn lichaam op 10 februari 2004 werd gevonden in het water van het Hoendiep, dichtbij zijn woonboot. De politie tastte in het duister over wat er met Ben gebeurd was. Onderzoek toonde aan dat de videotheekpas van Ben op 7 januari nog was gebruikt.

Uit sectie op het lichaam bleek dat Ben om het leven was gekomen door een misdrijf. Iemand had hem vermoord. De politie hield in juni van dat jaar zijn zoon en diens vriendin aan, op verdenking van betrokkenheid. De vrouw werd echter snel weer vrijgelaten, en ook de zoon werd na enkele dagen op vrije voeten gesteld. Er was niet genoeg bewijs om hem langer vast te houden. De politie gaf wel aan dat zij hem als verdachte bleven zien. 

In een poging de zaak tot een oplossing te brengen zette de politie de zaak van Ben Stubbe op hun jaarlijkst terugkerende cold case kalender. Deze wordt o.a. uitgedeeld in gevangenissen en TBS klinieken, en zorgt soms voor nieuwe bruikbare tips. In het geval van deze zaak is dat nog niet het geval. Het cold caseteam van Groningen is op het moment van schrijven niet actief bezig met de moord op meneer Stubbe, maar zegt dat dat ieder moment kan veranderen als er iemand opstaat met nieuwe informatie.

Verder is er over deze zaak maar weinig bekend. Op internet staat niet veel informatie, en dus is de pagina over Ben Stubbe geen grote. Dat zegt niks over het grote belang ervan en het oplossen van de moord. De familie van Ben is hoopvol dat er op een dag iemand met nieuwe informatie komt waardoor het onderzoek weer heropend kan worden, en er wellicht een dader veroordeeld kan worden. 

Informatie en tips
Weet u meer over de moord op Ben Stubbe? Met wie had hij bijvoorbeeld een conflict? Welke geruchten gaan er rond? Als u ook maar iets weet, meld het dan alstublieft. De familie zou u heel erg dankbaar zijn. 

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.