De cold case van Bernie Bersch - Blerick - 03-08-2003

De in 2003 vermoorde Bernie Bersch

In de avond van 3 augustus 2003 deed een man die zijn hond uitliet een verschrikkelijke ontdekking toen hij langs de Venrayseweg in Blerick liep. Daar lag een dood lichaam in de bosjes, en het was al in vergaande staat van ontbinding. De politie werd direct ingelicht waarna zij een onderzoek startte. Er werd vastgesteld dat de vrouw vermoedelijk slachtoffer was geworden van een misdrijf.

Over Bernie Bersch
Helaas konden wij niet veel over Bernie vinden, vandaar ook de foto met een vraagteken. Dit is wat wij weten: Bernie Bersch was 39 jaar oud toen haar lichaam werd aangetroffen. Ze was op dat moment vrijgezel en werkte bij de salarisadministratie van een zorginstelling in de buurt van haar woonplaats. Bernie woonde in het voorjaar van 2003 tijdelijk bij haar ouders. Ze had wel een eigen woning aan de Tollensstraat 11 in Blerick, maar keerde als ze slecht in haar vel zat soms voor perioden terug naar haar ouderlijk huis. Als ze zichzelf dan weer had opgeladen ging ze terug naar haar eigen huis. 

Vermissing van Bernie Bersch
Op zondag 22 juni 2003 verliet Bernie rond 10:00 uur om onbekende redenen het huis van haar ouders om een stuk te gaan fietsen op haar lichtgroene Batavusfiets. Wat haar bestemming was is voor ons onbekend. Die maandag verscheen ze niet op haar werk.
Op 24 juni had nog steeds niemand wat vernomen van de 39-jarige, en haar ongeruste ouders stapten daarom naar de politie om de vermissing van hun dochter te melden. Maar omdat Bernie al eens eerder was weggeweest maakten de agenten zich niet al te veel zorgen. Ze was immers de vorige keer ook gezond en wel teruggekomen.

Haar ouders hebben na de aangifte van de vermissing zelf wekenlang naar haar gezocht. Overal wapperden flyers met de foto en het signalement van Bernie. Ze droeg een bril, was 1.65m lang, had een fijn postuur, blanke huidskleur en roodkleurig haar. Ze droeg een beige spijkerbroek met een truitje met korte mouwen in diverse kleuren en lichtkleurige schoenen.  

Vondst lichaam
43 dagen nadat Bernie op haar fiets was weggereden kwam er het verschrikkelijke verlossende nieuws. Er was een lichaam gevonden langs de Venrayseweg in Blerick. Het slachtoffer was onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen en vermoedelijk vermoord. Het bleek te gaan om Bernie. 24 man van de recherche zochten naar sporen op de vindplaats. 

In het politieonderzoek kwam naar voren dat Bernie vooral een rustig leven leidde. Ze had niet veel contact met mensen en bracht veel tijd achter de televisie thuis door. Het was het type vrouw dat op haar 37-ste nog op vakantie ging met haar ouders. Het zorgde niet voor veel aanknopingspunten voor de politie. Het enige dat was opgevallen was haar contact met een wat oudere man uit haar flat. Met hem maakte Bernie weleens een fietstochtje. Hij werd door de recherche een dag lang stevig aan de tand gevoeld als getuige, maar zijn antwoorden maakte hem geen verdachte in de zaak. 

Informatie en tips
Wij kiezen er bewust voor om deze verdachte dood op de website te zetten omdat het duidelijk een zaak is die zeer weinig aandacht heeft gekregen in de media. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als we hiermee een stapje dichter bij de oplossing kunnen komen. Daar is wel uw hulp bij nodig. Weet u iets over de vermoedelijke moord van de 39-jarige Bernie Bersch uit Blerick? Ieder detail kan van belang zijn. Neemt u dan alstublieft nu contact op. Belangrijk: U bent niet strafbaar als u na jaren pas met info komt. 

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.