De cold case van Daniël Manion - Haarlem - 27-03-1994

Daniël Manion was op 27 maart 1994 samen met zijn buurman wat eten gaan halen bij snackbar De Tempelier in Haarlem. Hij kreeg daar een woordenwisseling met drie jongens, waarop Daniël en zijn buurman de snackbar uit zijn gelopen. Al gauw bleek dat ze werden achtervolgd door de drie jongens uit de snackbar. Vlak bij de woning van Daniël, op de hoek Tempelierstraat/Wijde Geldelozepad, liep de ruzie uit tot een vechtpartij. De 28 jarige Daniël werd twee maal gestoken. Toen de vrouw van hem tussenbeide kwam, vluchtten de drie daders op een witte opoefiets en een snorfiets. Ondanks drie operaties overleed Daniël een maand later aan de gevolgen van de steekpartij.

Daders
Van de daders is zeker dat het ging om twee getinte jongens en een blanke jongen. Één van de getinte jongens was opmerkelijk langer dan de ander. De blanke jongen had zeer blonde haren, bijna wit. De politie stelde vast dat de jongens tussen de 16 en 18 jaar oud waren. De kleinste jongen had een getinte huidskleur, opvallend toegeknepen ogen en zeer kort zwart haar. Deze jongen droeg een baseball petje. 

De recherche vermoedde dat de drie daders eerder op de avond aanwezig waren in discotheek 'Plaza' en dat ze een poosje later, zo rond 01:15 uur opnieuw betrokken waren bij een vechtpartij, dit keer op het Houtplein.

Tips en aanwijzingen

Doet de omschrijving van de drie daders een belletje bij u rinkelen? Of was u getuige van de vechtpartij op het Houtplein, of van de eerdere steekpartij waarbij Daniël dodelijk werd gestoken? Laat dan alstublieft van u horen. Zelfs een klein nieuw detail kan nieuw licht werpen op de zaak.

Neemt u contact op met de politie of anoniem met onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan dus ook anoniem. Laat u dan de contact-gegevens velden leeg. Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials