De cold case van een dode Baby - Celebesstraat Amsterdam - 04-04-1997

Op 4 april 1997 deden twee spelende kinderen een schokkende ontdekking toen zij langs het spoorwegtraject in de bosschage op het talud van de Celebesstraat in Amsterdam-Oost het dode lichaampje vonden van een overleden baby'tje. 

De politie stelde vast dat het een meisje betrof. Ze was in een vuilniszak van het merk KOMO verpakt en lag gewikkeld in een crèmekleurige dek-bed met daar om heen een dekbedovertrek met bloemetjes.

De politie trof ook een zilverkleurige strip aan in de vuilniszak, met daarin een bloed glucose sensor elektrode. Zo'n apparaatje wordt door diabetespatiënten gebruikt om het glucose gehalte in het bloed op te meten. Wellicht had één van de ouders van het gedumpte kindje diabetes.

Het dode meisje had een licht getinte huidskleur, zwart krullend haar, was 48,5 cm lang en woog 2770 gram. De zwangerschaps-duur werd geschat op zon 37 weken. Dat zou betekenen dat het om een voldagen baby'tje ging. 

Er werden foto's van het dekbedovertrek door de politie gedeeld in de hoop dat iemand het zou herkennen, maar de identiteit van het kindje en die van de ouders blijft tot op de dag van vandaag onbekend.

Schipper mag ik overvaren
De overleden baby werd op 10 april 1997 na een eenvoudige plechtigheid begraven. Bij haar begrafenis waren slechts vier medewerkers van de begrafenisonderneming, vier politieambtenaren en een ambtenaar van het bevolkingsregister aanwezig. De ceremonie voorafgaand aan de ter aardebrenging werd afgesloten met het kinderliedje 'Schipper mag ik overvaren'...

Tips en Informatie
De politie zou nog altijd graag willen weten wie de ouders van het meisje zijn. Het moet mensen toch zijn opgevallen dat er -vermoedelijk in Amsterdam-Oost- een hoogzwangere vrouw ineens niet meer zwanger was, maar ook geen kindje had. Denkt u te weten wie de mogelijke ouders zijn? Twijfel in dat geval niet en laat het dan alstublieft nu aan ons weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze pagina met uw socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.