De cold case van Fatiha Hasnaoui - Den Haag - 04-10-1993

In de avond van 3 oktober 1993 viel Fatiha Hasnaoui op de bank in slaap in haar woning aan de Honselersdijkstraat 74 in Den Haag. De volgende ochtend ging haar man al vroeg naar zijn werk. Toen hij die middag weer thuiskwam vond hij zijn 21-jarige vrouw dood op de bank. Fatiha bleek te zijn vermoord met een steekwapen, en was ook bestolen van haar sieraden.

Recentere foto van de Honselersdijkstraat nummer 74 waar Fatiha Hasnaoui woonde in Den Haag. 

Onderzoek 
Het viel de recherche meteen op dat Fatiha op de bank was gaan slapen, in plaats van gewoon in het bed in de slaapkamer. Dit kon er op duiden dat er iets aan de hand was tussen het echtpaar, want het ging volgens het onderzoeksteam niet om een gevalletje van ‘in slaap-gevallen tijdens Studio Sport’. De man van Fatiha kwam al snel in beeld als mogelijke betrokkene bij haar dood en werd gearresteerd. Hij ontkende echter iets met de moord te maken te hebben, en enige tijd later werd hij weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Hoewel recherche de echtgenoot van Fatiha verdacht, wees niet alles in zijn richting. Een ander scenario was bijvoorbeeld dat haar moord een ernstig uit de hand gelopen overval was geweest, er waren immers diverse sieraden verdwenen. Het ging daarbij om sieraden die ze aan haar lichaam droeg. 

De anonieme tip
In januari 1995 kwam er beweging in de zaak nadat er een handgeschreven anonieme brief binnen was gekomen op het politie-bureau in Den Haag. De onbekende afzender gaf daarin uitgebreide informatie over wat er in huize Hasnaoui had plaatsgevonden, en schreef wie er verantwoordelijk was voor de moord op Fatiha. Volgens de recherche was de briefschrijver bijzonder goed op de hoogte van details in de zaak.

Recherche wist zeker dat deze persoon meer wist over het misdrijf, en had een aantal zeer belangrijke voor diegene. Er werd daarom geprobeerd te achterhalen wie de anonieme afzender was, maar het lukte de politie niet om hem of haar te identificeren. Zij hopen sindsdien dat de schrijver nogmaals contact opneemt, zelfs anoniem.


Informatie en tips
Ondanks de uitgebreide brief werd de moord op de 21-jarige Fatiha tot op heden niet opgelost. De politie en vooral ook haar nabestaanden hopen dat iemand opnieuw contact opneemt met het onderzoeksteam om te zorgen voor gerechtigheid.

Weet u iets over de moord op Fatiha Hasnaoui? Neem dan aub contact op, zelfs als u denkt dat de politie de informatie al heeft. Ieder detail kan een puzzelstukje op de goede plaats leggen. Dank u wel.

Neemt u contact op met de politie of anoniem met onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan dus ook anoniem. Laat u dan de contact-gegevens velden leeg. Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials