De cold case van Francina Hoogland - Den Haag - 30-08-1992

Foto: De Telegraaf

In de nacht van zaterdag op zondag 30 augustus 1992 werden collega-tippelaarsters en een plaatselijke taxichauffeur opgeschrikt door zorgwekkend hulpgeroep op de tippelzone in Den Haag. De dames en chauffeur gingen op onderzoek uit en troffen de zwaargewonde Francina Hoogland aan in de Derde van der Kunststraat. De Delftse vrouw van 38 jaar oud bleek met een mes te zijn neergestoken door een klant. 

Politie en ambulancepersoneel was snel ter plaatse en probeerden het leven van de hevig bloedende prostituee te redden. Ze werd uiteindelijk met spoed meegenomen naar het ziekenhuis, waar ze kort na aankomst aan haar verwondingen bezweek.

De politie stelde een onderzoek in naar de moord en zocht actief naar de dader, die volgens getuigen in een taxi was gevlucht.
Het ging om een vermoedelijk 23 tot 28-jarige man met Hindoestaans uiterlijk en met een normaal postuur. Collega's van Francina wisten de rechercheurs te melden dat de verdachte eerder die avond ook al andere prostituees had lastiggevallen. Uiteindelijk was hij dus met het te worden slachtoffer weggelopen, waarna hij haar om het leven bracht. 

Het onderzoek kon niet zorgen voor duidelijkheid in de zaak, die daardoor onopgelost de archieven inging. Ondanks diverse getuigen werd de dader nooit gepakt.

Informatie en Tips
De moord op Francina heeft weinig publiciteit gehad, en daarom is ook onze pagina over de zaak relatief klein. Wij zijn geïnteresseerd in meer details over het slachtoffer. Kende u haar? Kom dan in contact en wellicht kunnen we de pagina aanvullen met wat meer informatie. 

Heeft u een idee wie de moordenaar van Francina Hoogland is? Laat het ons dan nu weten. Haar familie zal zonder twijfel onge-looflijk veel verdriet hebben gehad door de moord, en heeft zich al die jaren moeten afvragen wie de moordenaar is. Het feit dat de dader zijn leven weer heeft kunnen oppakken zonder straf te krijgen voor het misdrijf zal voor heel veel frustratie hebben gezorgd. Heeft u een tip? Twijfel dan niet, en laat het ons nu weten.  

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze pagina met uw volgers

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.