De cold case van Hans Alfred Meijer - Amsterdam - 07-12-2000 

Hans Alfred Meijer was de trotse eigenaar van een postzegelwinkel aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.
Op 7 december zag een voorbijganger Hans rond een uur of 18:30 nog in zijn winkel staan. Maar diezelfde avond om 21:00 uur was hij, tegen zijn gewoonte in, nog steeds niet thuisgekomen. Zijn vrouw heeft hem een paar keer geprobeerd te bellen, maar Hans nam zijn telefoon niet op. Ze begon zich steeds meer zorgen te maken, en belde uiteindelijk de politie. Daarna is ze samen met een buurman naar de postzegelwinkel gegaan. 

Om een uur of 22:30 kwamen ze bij de winkel aan, en de gebelde politie was er ook. Toen de agenten de winkel binnengingen deden ze een verschrikkelijke ontdekking. Hans lag op de grond, en bleek te zijn vermoord.

Nog steeds niet opgelost
De politie heeft na de moord onderzoek gedaan, maar tot op heden is de moord op Hans Alfred Meijer niet opgelost.
Er is zeer weinig informatie te vinden over deze zaak, mede omdat de politie heeft besloten veel details niet openbaar te maken. 
Het kan een tactiek van de recherche zijn, om de dader te betrappen op kennis die alleen de dader weet (daderkennis).

De politie zou de zaak heel graag willen oplossen, en heeft daar uw hulp hard bij nodig. Weet u iets over deze zaak?
Hoe klein of onbenulligs het ook lijkt, met zelfs een klein beetje nieuwe informatie kan de politie soms een puzzelstukje op de juiste plek leggen. Als u iets weet, neemt u dan alstublieft contact op.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.