De cold case van Hayrettin Sahin - Zwanenburg - 17-09-1995

Op maandag 6 januari 1997 deden twee schaatsers een gruwelijke ontdekking. Zij vonden een plastic zak in het water van de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder, ter hoogte van de Lijnderdijk in Zwanenburg. De zak bevatte bevroren lichaamsdelen en had lange tijd in het water gelegen. Het stoffelijk overschot moest ontdooid worden voordat er onderzocht kon worden van wie het was. Het bleek te gaan om de in 1995 als vermist opgegeven Amsterdammer Hayrettin Sahin. 

Hayrettin Sahin was een 35 jarige Amsterdammer, die samen met zijn vrouw, 3 zonen en een pasgeboren dochtertje woonden aan de Reina Prinsen Geerligsstraat in Slotermeer. Op het moment dat hij vermist raakte was hij pachter van een café aan het Marnixplantsoen.

Op 14 september 1995 reed Hayrettin rond een uur of 5 's middags weg in de geleende auto van zijn broer. Het was het laatste wat van hem gezien is. Zijn broer gaf Hayrettin op als vermist, na hij hem 3 dagen daarvoor voor het laatst had gezien.

De politie kon Hayrettin niet vinden, en veel aanknopingspunten waren er niet. Ze stonden voor een raadsel. Het leek erop dat niemand ooit zou komen te weten waar de 35-jarige echtgenoot, en vader van 4 kinderen was gebleven. Tot twee schaatsers, anderhalf jaar later, op het ijs van de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder een plastic zak zagen drijven in het water. In de zak bleken de bevroren lichaamsdelen te zitten van de vermiste Hayrettin. Het was duidelijk dat hij slachtoffer was geworden van een gruwelijk misdrijf. De politie kon niet vaststellen hoelang Hayrettin in het water heeft gelegen, maar er kan worden aangenomen dat het een lange tijd is geweest. 

De onderzoekers tastten na de vondst in het duister en konden, tot groot verdriet van de nabestaanden, nooit een verdachte aanhouden voor de moord. In 2019 staat de zaak op de jaarlijkse coldcase kalender van de politie, in de hoop op nieuwe tips. 

Tips en informatie
Het is inmiddels langer dan 27 jaar geleden dat Hayrettin door zijn broer werd opgegeven als vermist. Zijn kinderen zijn nu volwassen en weten samen met hun moeder nog steeds niet wat er met hun vader en echtgenoot gebeurd is. Zij hopen samen met de politie nog steeds op antwoorden.

Kende u Hayrettin? Of weet u meer over zijn moord? Elk klein detail kan nieuw licht werpen op deze zaak.

Neemt u contact op met de politie of anoniem met onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan dus ook anoniem. Laat u dan de contact-gegevens velden leeg. Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials