De cold case van Jeanette Derksen - Vuren - 10-05-2003

Op zaterdagmorgen 10 mei 2003, schrokken een aantal jagers zich rot, toen zij het lichaam zagen liggen van een vrouw, in een sloot bij de Molenweg, tussen de achterdijk en de zuidbaan van de A15 bij Vuren (gemeente Lingewaal). De jagers schakelden direct de politie in, die ter plaatsen een groot onderzoek startte. Ze kwamen al snel achter de identiteit van de vrouw. Het bleek te gaan om de 29-jarige Jeanette Derksen. De vrouw bleek te zijn gewurgd. Vermoord. 

Over Jeanette Derksen
Jeanette werd door de meesten 'Rooie Jeanette' genoemd, vanwege haar rode haren. Hoewel ze nog maar 29 jaar oud was toen ze werd vermoord, had ze al een turbulent leven achter de rug. Ze was ernstig verslaafd aan drugs, en zat al vanaf haar 16e in de prostitutie. Vanaf haar 22ste begon ze op straat te prostitueren, te tippelen. Het was een manier om haar drugsgebruik te kunnen bekostigen.

De fatale avond
Uit onderzoek van de politie bleek dat Jeanette op vrijdag 9 mei 2003 nog laat aan het werk was, op de tippelzone aan de Oude Veerweg in Arnhem. Ze had zich daar vóór aanvang van haar werk tussen 20:00 en 20:30 laten registeren. 

Verdachten
In juni 2003 werden er twee verdachten aangehouden door de politie. Het ging om een man van 24, en zijn vriendin van 33 jaar oud. Ze kwamen uit Tiel. De twee werden al snel weer op vrije voeten gesteld. Er werd ook een 60-jarige man uit Arnhem aangehouden, maar ook deze verdachte werd weer vrijgelaten. 


De recherche heeft de zaak tot op heden niet op kunnen lossen, en het is inmiddels een cold case zaak geworden. In de hoop op nieuwe getuigen heeft de politie de zaak op hun jaarlijkse cold case kalender geplaatst. Deze worden onder andere uitgedeeld in gevangenissen en TBS klinieken. Tot nu toe heeft het echter geen verschil kunnen maken.

Informatie en tips
De nabestaanden van Jeanette weten na al die jaren nog steeds niet wat er met haar is gebeurd. Waarom moest er een einde aan haar leven worden gemaakt? Het is een vraag waar iedereen graag antwoord op wil hebben. Weet u meer van deze zaak? Wie waren bijvoorbeeld haar vaste klanten, of heeft u destijds weleens iets gehoord, bijvoorbeeld een gerucht of een verhaal? Zelfs de kleinste details kunnen belangrijk zijn in deze zaak. Deel uw informatie alstublieft. 

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help ons mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.