De cold case van Johanna de Vos - Vlaardingen - 28-11-1994

Op maandag 26 november 1994 werd het ontzielde lichaam gevonden van de 73-jarige Johanna de Vos. Mevrouw de Vos woonde op de hoek van de Dr. Brugsmastraat in de Westwijk in Vlaardingen. De patholoog-anatoom stelde vast dat het slachtoffer door verwurging om het leven was gebracht, en dat er veel geweld was toegepast. Onderzoek van de politie wees uit dat er spullen uit het huis van Johanna waren verdwenen, o.a. geld en diverse sieraden.

De recherche sprak in het bijzonder over een zegelring die was buitgemaakt. Het zou gaan om een gouden ring, met een blauwe steen waarin het familiewapen was gegraveerd. Het wapen is te herkennen aan een rechtopstaand vosje. Aan beide kanten van de steen bevinden zich drie briljantjes (geslepen diamantjes). Met het delen van deze informatie hoopte de onderzoekers dat iemand de ring zou opmerken wanneer deze ergens zou opduiken, bijvoorbeeld in een tweedehandswinkel. 

Twee maanden na de moord op Johanna de Vos zat het onderzoek muurvast, en loofde de officier van justitie een beloning uit van 25 duizend gulden voor de tip die zou leiden tot de oplossing van de roofmoord. Het zorgde niet voor een doorbraak.

Cold case zaak
Bijna twintig jaar later is de moord op mevrouw de Vos nog steeds niet opgelost, en is er tevens maar weinig over de zaak geschreven in de media. Om o.a. die reden leveren wij nu onze bijdrage. Wij hopen dat deze tragische moord alsnog wordt opgepikt door mensen, en dat iemand zich iets kan herinneren. Als u het onderzoek verder kunt helpen met informatie over het misdrijf, laat het dan alstublieft weten via onderstaand contactformulier. 

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.