De cold case van Maarten Nelisse - Rotterdam - 04-01-1991

Vrijdagochtend op 4 januari 1991 werd het lichaam van kroegmedewerker Maarten Nelisse aangetroffen. De 64-jarige werd volgens de politie waarschijnlijk slachtoffer van een beroving. Maarten werkte in café 't Abattoir in de Rotterdamse wijk Crooswijk. 

Hij sloot de deuren van het café die vorige avond rond 01:00 uur, en een kwartiertje later waren de laatste mensen vertrokken. Maarten werkte meestal twee avonden per week in 't Abattoir. Na sluitingstijd bleef hij vaak nog even hangen, om zijn geluk op de proef te stellen achter de gokkast. Mogelijk had hij dat die bewuste avond ook gedaan. 

Na onderzoek van de recherche kwamen er twee verdachten in beeld, en zij werden aangehouden. Wegens gebrek aan bewijs kwam het echter niet tot een veroordeling. Sindsdien is het stil rond de zaak. De politie heeft de moord op Maarten op hun jaarlijks terugkerende cold case kalender gezet in de hoop op nieuwe aanwijzingen. Het blijft onduidelijk wat er zich in het café die avond na sluitingstijd heeft afgespeeld. Wel staat vast dat er geld is verdwenen.

 

Informatie en tips
De politie en vooral ook de nabestaanden hopen dat er na al die jaren toch nog mensen rondlopen die meer weten over de zaak.
Heeft u ooit iets gehoord over die avond, of weet u wat er is gebeurd? 

Neemt u alstublieft contact op met de politie of onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan ook anoniem. Laat dan de contactgegevens velden leeg, dan bent u gegarandeerd anoniem. Meld wel even om welke zaak het gaat.
Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials