De cold case van Maarten Nelisse - Rotterdam - 04-01-1991

Vermoord in de kroeg
Op vrijdagochtend 4 januari 1991 werd het levenloze lichaam van Maarten Nelisse aangetroffen in de kroeg waar hij werkzaam was, 't Abattoir in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Volgens de politie was er geld verdwenen en was Maarten waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een uit de hand gelopen beroving.

Nelisse had de deuren van het café de avond ervoor rond een uur of 01:00 gesloten, en de meeste mensen waren een kwartier later vertrokken naar huis of de volgende kroeg. Maarten werkte meestal twee avonden per week in 't Abattoir, waar hij na sluitingstijd vaak nog even bleef hangen om zijn geluk te beproeven achter de gokkast. De politie achtte het mogelijk dat hij op die donderdagavond ook nog wat was blijven hangen nadat de mensen weg waren.


Tijdens het onderzoek naar de moord kwamen er twee verdachten in beeld. Zij werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid, maar kwamen al snel weer op vrije voeten wegens gebrek aan bewijs. Sindsdien werd het stil rond de zaak. In de hoop op nieuwe tips plaatste werd de zaak in 2018 door de politie op haar destijds jaarlijks terugkerende coldcasekalender gezet. Deze werd van 2017 tot en met 2020 in gevangenissen en tbs-klinieken uitgedeeld. Het leverde soms nieuwe tips op, maar het zorgde niet voor een doorbraak in deze zaak.

Informatie en tips
Het is na al die jaren nog steeds onduidelijk wat er binnen de muren van het café heeft afgespeeld. De politie en vooral ook de nabestaanden hopen dat er na al die jaren toch nog mensen rondlopen die meer weten over de moord op Maarten Nelisse. Heeft u ooit iets gehoord over die avond, of weet u wat er is gebeurd? Laat het dan nu weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.