De cold case van Nung Lung 'Withoon Richtert' - Amsterdam - 19-09-2004

Op zondag 19 september 2004 werden de Amsterdamse Wallen opgeschrikt door een vreselijk misdrijf. De 33-jarige Nung Lung, of Nuang Lung werd dood gevonden in haar 'afwerkkamertje' aan de Bardesteeg. Het was een Thaise katoey (ladyboy) die onder de alias Withoon Richtert en soms ook 'Patricia' werkte. Volgens omwonenden was het een mooi, klein en tengere 'vrouw' die nog nieuw was op de Bardesteeg, ze had er nog maar een paar dagen gewerkt. De dader had haar keel doorgesneden. 

Hoewel het de eerste moord in het Blue Light Destrict was, was het de zoveelste moord op een transgender in een paar jaar tijd. Eén jaar later werd er op de Wallen opnieuw een Thaise ladyboy van haar leven beroofd, namelijk Irene. Zij was de vierde vermoorde transgender in twee jaar tijd.

Over de moord op Nung Lung 'Withoon Richtert' is maar weinig bekend. Vermoedelijk heeft de media er destijds weinig aandacht aan geschonken. Wat wij wel weten is dat het voor de politie vaak lastig is om een moord in de prostitutiewereld te onderzoeken. Vanwege schaamte of omdat zij bang zijn om ontdekt te worden melden klanten van prostituees zich doorgaans bijvoorbeeld niet als getuige. Eventuele pooiers praten ook niet graag met de autoriteiten. Collega's van de vaak kwetsbare vrouwen kunnen soms wel helpen, maar leggen niet altijd even betrouwbare verklaringen af. Zo'n onderzoek heeft een dosis geluk nodig, maar in deze zaak was dat geluk er niet. Het werd onopgelost afgesloten.

Informatie en tips

Wij hopen dat er toch iemand is die details heeft over de moord op deze Thaise transgender. Iemand die graag wilde werken voor haar centen, en recht had op een vrij bestaan. De dader heeft haar in koelen bloede afgemaakt, en dat moét gestraft worden. 
Weet u iets? Laat het dan alstublieft nu weten, twijfel niet en kom in contact.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.