De cold case van Rein Weehuizen - Rothem - 03-05-2009

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2009 brak er brand uit in een woning aan het Pastoor Geelenplein 17 in Rothem (gemeente Meerssen). Op het moment van de brand verbleven er 8 personen in het huis: drie volwassenen en vijf kinderen.
Een 53-jarige Bosschenaar en zijn 6-jarige zoon, Rein Weehuizen, raakten zwaargewond. Twee dagen later, op 5 mei overleed de 6-jarige Reintje aan zijn verwondingen. 

De 53- jarige vader was samen met zijn vrouw en zoontje van 6 jaar op bezoek bij de 25-jarige bewoonster en haar drie kinderen van 1,2 en 4 jaar oud, toen de brand rond 02:15 uur uitbrak. Hoewel de brandweer de brand snel onder controle had vielen er meerdere gewonden. De vader raakte zwaargewond aan zijn armen en rug en werd behandeld in een brandwondencentrum, terwijl zijn zoontje van 6 letsel had opgelopen aan zijn luchtwegen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De moeder van de jongen, de 25- jarige bewoonster en haar kinderen raakten ook allen gewond, maar minder ernstig. Twee dagen na de brand overleed Reintje.

Onderzoek
Na onderzoek van de politie bleek de brand met een vloeibare stof te zijn aangestoken, mogelijk benzine. Er werden 20 rechercheurs op de zaak gezet in de hoop de verantwoordelijke te vinden. Tijdens het onderzoek van de politie troffen agenten een hennepplantage aan in de woning. Volgens de onderzoekers is de brand uitgebroken in het trappenhuis en was de kwekerij geen oorzaak. De brand kon binnen, maar ook buiten zijn ontstaan. 

De recherche riep getuigen op om zich te melden als zij iets opvallends hadden gezien, zoals een persoon met een jerrycan in de buurt van de woning aan het Pastoor Geelenplein in Rothem-Meerssen, of getuige zijn geweest van iets ongebruikelijks bij een tankstation. 

De rouwkaart van Rein Weehuizen

Informatie en tips
Jammer genoeg is de verantwoordelijke voor de brand nog niet aangehouden. De familie moet dagelijks leven met de traumatische gebeurtenis en het grote gemist van Reintje. Zij hopen dat de dader ooit zijn straf krijgt. 

De politie heeft daarbij hulp nodig van mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Heeft u iets gehoord van iemand, of iets opvallends gezien ten tijde van de brand? Laat dan alstublieft van u horen. De familie zou u eeuwig dankbaar zijn.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.