De cold case van Rein Weehuizen - Rothem - 03-05-2009

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2009 brak er brand uit in een woning aan het Pastoor Geelenplein 17 in Rothem (gemeente Meerssen). Op het moment van de brand verbleven er 8 personen in het huis: drie volwassenen en vijf kinderen.
Een 53-jarige Bosschenaar en zijn 6-jarige zoon, Rein Weehuizen, raakten zwaargewond. Twee dagen later, op 5 mei overleed de 6-jarige Reintje aan zijn verwondingen. 

De 53- jarige vader was samen met zijn vrouw en zoontje van 6 jaar op bezoek bij de 25-jarige bewoonster en haar drie kinderen van 1,2 en 4 jaar oud, toen de brand rond 02:15 uur uitbrak. Hoewel de brandweer de brand snel onder controle had vielen er meerdere gewonden. De vader raakte zwaargewond aan zijn armen en rug en werd behandeld in een brandwondencentrum, terwijl zijn zoontje van 6 letsel had opgelopen aan zijn luchtwegen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De moeder van de jongen, de 25- jarige bewoonster en haar kinderen raakten ook allen gewond, maar minder ernstig. Twee dagen na de brand overleed Reintje.

Onderzoek
Na onderzoek van de politie bleek de brand met een vloeibare stof te zijn aangestoken, mogelijk benzine. Er werden 20 rechercheurs op de zaak gezet in de hoop de verantwoordelijke te vinden. Tijdens het onderzoek van de politie troffen agenten een hennepplantage aan in de woning. Volgens de onderzoekers is de brand uitgebroken in het trappenhuis en was de kwekerij geen oorzaak. De brand kon binnen, maar ook buiten zijn ontstaan. 

De recherche riep getuigen op om zich te melden als zij iets opvallends hadden gezien, zoals een persoon met een jerrycan in de buurt van de woning aan het Pastoor Geelenplein in Rothem-Meerssen, of getuige zijn geweest van iets ongebruikelijks bij een tankstation. 

De rouwkaart van Rein Weehuizen

Informatie en tips
Jammer genoeg is de verantwoordelijke voor de brand nog niet aangehouden. De familie moet dagelijks leven met de traumatische gebeurtenis en het grote gemist van Reintje. Zij hopen dat de dader ooit zijn straf krijgt. 

De politie heeft daarbij hulp nodig van mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Heeft u iets gehoord van iemand, of iets opvallends gezien ten tijde van de brand? Laat dan alstublieft van u horen. De familie zou u eeuwig dankbaar zijn.

Neemt u contact op met de politie of anoniem met onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan dus ook anoniem. Laat u dan de contact-gegevens velden leeg. Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials