De dood van Robin van Clingendael - Wassenaar - 04-06-2009

Op donderdag 4 juni 2009 krijgt de politie rond 12.30 uur een melding binnen van een vrouw die haar hond uitliet in Park Clingendael, op de grens van Den Haag en Wassenaar. Haar hond begon ineens fanatiek te blaffen in de buurt van de Vleermuis-bunker. Toen de vrouw ging kijken waarom het dier zo aansloeg, zag ze een voor de helft begraven zak liggen.
De politie kwam tot de schokkende ontdekking dat er het lichaampje van een baby in de zak zat. Het pasgeboren kindje was niet meer dan een aantal weken oud.  

‚Äč

Ondanks veel onderzoek is het de politie niet gelukt om te ontdekken wie het kindje was. De politie heeft destijds besloten het geslacht van de baby niet te noemen omdat dat daderkennis is. Kort na de schokkende vondst is in overleg met de gemeente Wassenaar besloten om het kindje de naam Robin van Clingendael te geven.
De baby is op dinsdag 3 november 2009 op begraafplaats Persijnhof te Wassenaar begraven. Er waren zo'n 30 mensen op de begrafenis, waaronder veel politiemensen. Veel daarvan waren zichtbaar aangeslagen.

Informatie of tips
Kent u een vrouw die in maart, april of mei 2009 hoogzwanger was en daarna om een onverklaarbare reden geen kindje had? Of kent u iemand van wie in 2009 de baby opeens weg was? Weet u wie de baby was? Laat het alstublieft weten.

Neemt u contact op met de politie of anoniem met onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan dus ook anoniem. Laat u dan de contact-gegevens velden leeg. Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak, volg ons ook op onze socials