De dood van Robin van Clingendael - Wassenaar - 04-06-2009

Op donderdag 4 juni 2009 krijgt de politie rond 12.30 uur een melding binnen van een vrouw die haar hond uitliet in Park Clingendael, op de grens van Den Haag en Wassenaar. Haar hond begon ineens fanatiek te blaffen in de buurt van de Vleermuis-bunker. Toen de vrouw ging kijken waarom het dier zo aansloeg, zag ze een voor de helft begraven zak liggen.
De politie kwam tot de schokkende ontdekking dat er het lichaampje van een baby in de zak zat. Het pasgeboren kindje was niet meer dan een aantal weken oud.  

Ondanks veel onderzoek is het de politie niet gelukt om te ontdekken wie het kindje was. De politie heeft destijds besloten het geslacht van de baby niet te noemen omdat dat daderkennis is. Kort na de schokkende vondst is in overleg met de gemeente Wassenaar besloten om het kindje de naam Robin van Clingendael te geven.
De baby is op dinsdag 3 november 2009 op begraafplaats Persijnhof te Wassenaar begraven. Er waren zo'n 30 mensen op de begrafenis, waaronder veel politiemensen. Veel daarvan waren zichtbaar aangeslagen.

Informatie of tips
Kent u een vrouw die in maart, april of mei 2009 hoogzwanger was en daarna om een onverklaarbare reden geen kindje had? Of kent u iemand van wie in 2009 de baby opeens weg was? Weet u wie de baby was? Laat het alstublieft weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak, volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.