De cold case van Salvatore Nicolosi - Purmerend - 03-01-1998

Op 2 januari 1998 verliet de Siciliaanse Salvatore Nicolosi zijn woning, een rijtjeshuis in Heerhugowaard. Hij had met iemand afgesproken, maar kwam die dag niet meer terug naar huis. Op 4 januari werd het lichaam van de man op een bedrijventerrein teruggevonden. Hij bleek te zijn vermoord.

Salvatore kwam in 1987 vanuit Sicilië naar Nederland in zijn zoektocht naar een beter leven. Hij trouwde en kreeg kinderen.
Het gezin woonde in Heerhugowaard in een rijtjeshuis, en Salvatore verdiende de kost als glazenwasser. Op 2 januari vertelde hij zijn echtgenote dat hij even naar een afspraak moest, zonder erbij te zeggen wie hij zou ontmoeten. Hij kwam die avond niet thuis, en de volgende dag was er nog steeds geen spoor van de Siciliaan te bekennen. Zijn ongeruste vrouw gaf hem op 3 januari op als vermist. 

Slachtoffer van een misdrijf 
De volgende dag, op 4 januari 1987, werd Salvatore Nicolosi dood gevonden op het bedrijventerrein De Baanstee II in Purmerend. De Siciliaan was vermoord, waarna de dader zijn lichaam in brand had gestoken. Niemand wist wat er was gebeurd.

Recherche kwam er nooit achter met wie Salvatore die 2e dag van januari had afgesproken, en ondanks intensief speurwerk werd de zaak niet opgelost. In een ultieme poging plaatste de politie het misdrijf op de jaarlijks terugkerende cold case kalender van 2019. Deze kalenders werden o.a. in gevangenissen en TBS-klinieken uitgedeeld, en zorgden in sommige zaken voor nieuwe informatie. Tot op heden leidde het niet tot een doorbraak in de zaak van Nicolosi. 

Informatie en tips
Weet u iets over de moord op Salvatore? Zelfs de kleinste details kunnen deze zaak nieuw leven inblazen. Als u het slachtoffer kende, kunt u dan meer vertellen over zijn contacten? Of weet u misschien iets van problemen op zijn werk? Als u ook maar iets weet, geef het dan alstublieft door, elk puzzelstukje kan de puzzel helpen op te lossen.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.