De cold case van Sandra Martinez Burbano - Rotterdam - 24-02-2010

Woensdagmiddag 24 februari 2010 deed een medewerkster van erotische massagesalon Melissa Relaxing een schokkende ontdekking toen ze rond 17:00 uur de werkkamer opende van Sandra Martinez Burbano. De 30-jarige Colombiaanse lag in een grote plas met bloed en bleek op brute wijze te zijn vermoord. De collega schrok zo van het gruwelijke tafereel dat zij eerst naar de buurman is gerend, alvorens ze samen met hem de politie inschakelde.

De politie was al snel ter plaatse aan de Molenwaterweg 4a-1 en startte direct een onderzoek naar het misdrijf. Het lichaam van Sandra werd meegenomen voor onderzoek, terwijl de politie de plaats delict controleerde op sporen en aanwijzingen. Daarbij stelde zij een schoenafdruk veilig, vermoedelijk van de dader. 

Opvallende verdachte
Door het horen van getuigen kwam er een man in beeld als mogelijke verdachte in de zaak. Volgens een getuige was er een opvallende man rond 15:00 uur het gebouw binnengelopen, waarna hij om 15:30 uur weer naar buiten was gelopen. De man zou niet groot zijn geweest, had een slank postuur en was rond de dertig jaar oud. Hij droeg een bijzonder lange jas die tot over zijn knieën kwam en had een zwarte gleufhoed op zijn hoofd. Volgens de getuige had de man een opvallend bleek gezicht. 

De politie kwam er al snel achter dat de man met de zwarte jas een bekende van Sandra moest zijn geweest uit de periode dat zij nog als raamprostituee werkte in Den Haag. Volgens onderzoek had de man haar mogelijk gestalkt. Uit telefoongegevens bleek dat Sandra op de middag van de moord een aantal keren telefonisch contact had gehad met een klant waarmee ze een afspraak zou hebben gehad. Mogelijk, of zelfs vermoedelijk, gaat het om dezelfde man. Deze klant maakte gebruik van een Nokia 1208, een prepaid telefoon van provider Lyca/Vodafone. Het nummer van het mobieltje was 06-84905883. 

Over Sandra Burbano
Er is verder weinig bekend over Sandra Martinez Burbano. We weten dat ze dertig jaar oud was ten tijde van de moord, en dat ze uit Colombia kwam. Ook is duidelijk dat Sandra achter de ramen heeft gewerkt in Den Haag, en dat ze daar onder de alias 'Isabella' prostitueerde. De Colombiaanse bleek door messteken om het leven te zijn gekomen, en is naar verluid door haar nichtje -die ook werkzaam was als prostituee- vermoord aangetroffen. 

Informatie en Tips
Er zijn inmiddels vele jaren voorbij gegaan, en de moord op Sandra is nog steeds niet opgelost. De politie heeft zo ver wij weten nooit kunnen uitvogelen wie de opvallende klant was van die bewuste middag, en de media heeft weinig aandacht besteed aan de zaak.

Daarom hopen wij dat we met deze pagina aandacht en tips kunnen genereren. Weet u iets over de moord op Sandra, of denkt u te weten wie de onbekende man is? Laat het ons dan nu (anoniem) weten. We gaan discreet om met uw informatie, en anoniem is echt anoniem. Wij zorgen ervoor dat uw tip op de juiste plek terecht komt bij het cold case team van de politie. Twijfel dus niet, en laat het ons weten.

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.