De cold case van Sietze Grave - Winschoten - 20-08-2016

Op 20 augustus 2016 kwam er bij de politie een telefoontje van een thuishulp die geen contact kreeg met een client aan de Hyacintstraat 28 in Winschoten. Het ging om de 82-jarige Sietze Grave. Toen de politie poolshoogte kwam nemen in de woning van meneer Grave vonden agenten zijn levenloze lichaam in de slaapkamer. Hij was op brute wijze vermoord. 

Over Sietze Grave
Meneer Grave handelde in goud en zilver, en om die reden kwamen er geregeld mensen over de vloer. Volgens buurtbewoners stond Sietze bekend als een man die zei waarop het stond, hij was niet bang om zijn mening te delen. Hoewel niet iedereen dat altijd kon waarderen, wist bijna iedereen tegelijkertijd dat Sietze ook een goed mens was: hij had zijn hart op de goede plek.


Onderzoek
Het werd de politie snel duidelijk dat het waarschijnlijk om een roofmoord ging. Er was namelijk een flink geldbedrag verdwenen uit de woning. De politie heeft groot uitgepakt om de dader te vinden. Er werd onder andere een politiehelikopter ingezet, en een duikteam ingeschakeld om in een vijver te zoeken aan de Acacialaan. Ook heeft het tv programma Opsporing Verzocht een uitzending aan Sietze besteed in de hoop op nieuwe informatie en tips.

Als laatste strohalm heeft de recherche het misdrijf op de jaarlijks terugkerende cold case kalender gezet. Deze werd ieder jaar uitgedeeld, in onder meer gevangenissen. Het heeft al meerdere keren geleidt tot de oplossing van een zaak. Helaas heeft alle moeite van de politie deze zaak nog niet kunnen oplossen.

Getuigen
Verschillende buurtbewoners zagen, in de nacht van 19 op 20 augustus, twee mannen met spijkerbroeken vanaf het balkon springen van Sietze, en daarna weglopen in de richting van de Dahliastraat. De politie vermoed dat de twee mannen iets te maken hebben met de moord. Zij zouden de twee mannen uiteraard graag willen spreken. Ook als zij niks met het misdrijf te maken hebben gehad. 

Informatie en tips
De moord op Sietze Grave is al meer dan zes jaar geleden, en de nabestaanden kunnen nog steeds niet begrijpen waarom iemand de bejaarde man van het leven heeft beroofd. Henk, de zoon van Sietze, vindt de pijn en het verdriet alleen maar met de dag erger worden. De hele familie is er nog steeds van ondersteboven.

De politie wilt deze zaak nog altijd oplossen, en samen met het cold case team geven zij dan ook niet op. Ze hopen dat er iemand komt met nieuwe informatie. Er moeten mensen zijn die meer weten over deze zaak. Weet u iets, ook al lijkt het maar iets onbenulligs, komt u dan alstublieft in contact. Ieder detail kan deze zaak opnieuw in beweging brengen. 


Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials

Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC  etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina

Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.