De cold case van Theo Kroon - Haarlem - 16-07-1991

Dinsdagavond 16 juli 1991 werd rond 20:15 uur een zwaargewonde man in het park De Haarlemmerhout aangetroffen in Haarlem. De man had meerdere steekwonden opgelopen, ter hoogte van restaurant Dreefzicht. Enige tijd later overlijd hij aan zijn verwondingen. Het bleek te gaan om de 34-jarige Theo Kroon uit Haarlem.

Theo was kok van beroep, en werd door nabestaanden omschreven als een vriendelijk en sociaal persoon. Het was bekend dat hij homoseksueel was, en relaties met mannen had. Hij kwam vaak in de Haarlemmerhout, een populaire homo-ontmoetingsplaats. Theo kwam regelmatig in de Haarlemse coffeeshops waar hij soms softdrugs gebruikte. Ook was hij te vinden in de Amsterdamse homoscene. De 34-jarige was gokverslaafd en had diverse kleine schulden bij een aantal mensen.

Onderzoek politie
Het onderzoek heeft de dader nooit aangewezen, en de politie hoopt dat er na al die tijd nog mensen rondlopen die meer over de zaak weten. Misschien dat deze mensen in de jaren 90 niet naar voren durfden of konden komen vanwege angst voor represailles of andere zaken. Wellicht is dat obstakel na al die jaren verdwenen, en kan de persoon nu eindelijk naar voren komen.

Weet u iets over de moord op Theo Kroon, laat het alstublieft weten.  

Neemt u contact op met de politie of anoniem met onze redactie.
Bel met de politie op nummer 0900-8844
U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
Als u liever een email stuurt kan dat ook, naar coldcase@politie.nl

U kunt uw informatie ook aan ons kwijt. Vult u dan onderstaand formulier in. Dat kan dus ook anoniem. Laat dan de contactgegevens velden leeg, dan bent u gegarandeerd anoniem. Meld wel even om welke zaak het gaat.
Wij zorgen ervoor dat de informatie op de juiste plek komt. 

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials