De cold case van Theo Kroon - Haarlem - 16-07-1991

Dinsdagavond 16 juli 1991 werd er rond 20:15 uur een zwaargewonde man in het park De Haarlemmerhout aangetroffen in Haarlem. De man had meerdere steekwonden opgelopen ter hoogte van restaurant Dreefzicht. Enige tijd later overleed hij aan zijn verwondingen. Het bleek te gaan om de 34-jarige Theo Kroon uit Haarlem.

Theo was werkzaam als kok en werd door zijn nabestaanden omschreven als een vriendelijke man die erg sociaal was. Zijn omgeving wist dat hij homoseksueel was en dat hij relaties had met mannen.
Hij kwam regelmatig in de Haarlemmerhout, een populaire homo-ontmoetingsplaats. Daarnaast was Theo ook veel te vinden in de Amsterdamse homoscene.

De 34-jarige was gokverslaafd en had bij een aantal mensen diverse kleine schulden. In zijn vrije tijd bezocht Theo regelmatig de Haarlemse coffeeshops waar hij dan softdrugs gebruikte.

Cold case zaak
De politie kon ondanks haar onderzoek geen dader aanwijzen. Het cold case team en de politie hopen dat er mensen zijn die meer over de zaak weten en hun informatie willen delen. Wellicht durfden of konden deze mensen in de jaren negentig vanwege angst of represailles niet naar voren te komen, maar is dat obstakel na al die jaren nu verdwenen.   

Weet u iets over de moord op Theo Kroon? Laat het dan alstublieft nu weten.

Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.

U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.

Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials