Inzamelingsactie voor raadselachtige cold case (1999)

Hulpvraag
In een poging de identiteit van een onbekende Chinese man -die slachtoffer bleek te zijn van een misdrijf- te achterhalen, vragen wij mensen om hulp. 

Welke zaak?
Op 14 april 1999 werd er een dode man uit de Akersluis gehaald bij Nijkerk. Zijn lichaam was verzwaard met stalen kettingen, en het was meteen duidelijk dat hij slachtoffer was geworden van een misdrijf. De politie heeft zijn identiteit nooit kunnen achterhalen, maar vermoedt dat de man van China afkomstig was. 

Identificeren
Stichting Coldcasezaken wil deze zaak proberen massaal onder de aandacht te krijgen onder Nederlandse Chinezen, zodat we het mysterie rond de identiteit van het slachtoffer misschien wel eindelijk kunnen ontrafelen. Ons doel is in dit geval niet om de dader(s) te ontmaskeren, maar puur gericht op wie de man was, zodat zijn familie kan worden ingelicht over zijn dood.

Hoe?
Stichting Coldcasezaken wil een advertentie over de zaak laten plaatsen in het populaire China Times. Dat is een krant die in Nederland door 150.000 Chinezen wordt gelezen en ook zeer actief is op WeChat, de Chinese Facebook. Wij denken dat de publicatie in de China Times kan leiden tot meer duidelijkheid in de jaren lange cold case zaak. 

Kosten
De harde werkelijkheid is dat onze stichting maar weinig te besteden heeft en dat de kosten voor zo'n advertentie op 750 euro uitkomen (normaal zelfs 1500 euro, maar we hebben van de directie aldaar een mooie korting gekregen). 

Steunactie
Op dit moment hebben wij een steunactie pagina lopen, waarop wij hopen de 750 euro bij elkaar te krijgen dankzij mensen die iets kunnen missen. De teller staat inmiddels op 280 euro. Wij willen u vragen om ons in deze actie te helpen door een kleine bijdragen te leveren. Al is het maar een paar euro. 

Wie weet lossen we met elkaar dan wel een bijna 25 jaar oud mysterie op.